ШКОЛСКИ КАЛЕНДАР

Препоруке ученицима за читање путем дигиталних библиотека

Библиотека ОШ „Коста Трифковић“, Нови Сад

Драги ученици,

Ми библиотекари  школе придружујемо се свим учитељима и наставницима школе, који одржавају наставу на начин који је тренутно организован , да Вам помогнемо колико је то могуће са наше стране, а то је да Вас упутимо на веома корисне сајтове где можете наћи не само лектиру која Вам је неопходна него и друге врло корисне и занимљиве информације.

Препорука за дигиталне колекције књига на српском језику које можете читати путем Интернета:

Дигитална народна библиотека Србије:

https://digitalna.nb.rs/

Српска дечја дигитална библиотека:

https://digitalna.nb.rs/…/Srpska_decja_digitalna_biblioteka

Антологија српске књижевности:

www.antologijasrpskeknjizevnosti.rs/

Антологија српске књижевности (В.Ђурића)

www.ask.rs

Претражива дигитална библиотека:

https://pretraziva.rs/pretraga

Претраживач културног наслеђа Србије (основне информације о дигитализованом културном наслеђу и и приступ интерактивној мапи установа културе на територији Републике Србије) :

https://kultura.rs

На YouTubu можете пронаћи сајт намењен ученицима од 5.до 8.разреда под називом Super Škola (moja virtuelna učionica)за лакше и квалитетније учење од куће. Садржи око 700 видео лекција из 4 предмета (математика, српски језик и књижевност,физика и хемија), 1500 поступно решених задатака, 1300 питања у тестовима знања и још много тога. Оно што је јако важно је да се у предмету српски језик и књижевност поред граматике налазе и сва књижевна дела од 5.до 8.разреда.

Такође, јако важно за ученике 8.разреда је на YouTubu  припрeма осмака за завршни испит Саше Поповића која се зове Академија учи слободно https://www.youtube.com/user/profesortube   где су одрађени сви задаци из математике и физике, која могу помоћи свим ученицима да се лакше припреме за завршни испит без одлазака на приватне часове.

 

Желимо Вама и Вашим најближим добро здравље, срећан и успешан рад и ускоро се видимо!

Ваши библиотекари

Маријана Тешовић,

Горана Ристић