Разредна настава виђена очима ученика

Одељење IV-5 са учитељицом Надом Шушак присуствовало је отварању културно-хуманитарне манифестације Салајчана и пријатеља „Културне Салајке“ и „Салајачког доручка“. Манифестације су одржане током фебруара 2019. године у просторијама месне заједнице „Салајка“. Удружење „Милева Марић Ајнштајн“ и Савет месне заједнице „Салајка“ су организатори овог пројекта.

„Ученици су имали прилику да се упознају са старим обичајима Салајчана. Певане су старе песме и деца су играла фолклор. Видели смо старе предмете и упознали се са старим занатима које су у прошлим временима радили Салајчани.
На крају програма су послужени стари салајчански специјалитети. Сви посетиоци су се сложили да је ово био леп и занимљив пројекат и да су пуно научили о некадашњем животу. Овом посетом остварили смо сарадњу са локалном заједницом и Средњом техничком школом „Павле Савић“, чији смо били гости, а они учесници у организацији манифестације“.

Овом посетом стварени су исходи учења у оквиру пројектне наставе коју је спроводена у одељењу IV5 под називом „Занимања којима се баве наши родитељи“ и „Прошлост и културне знаменитости нашег краја“.

Приредила Ката Веселинов ученица IV5

Слика 2.