РАЗМЕНА УЧЕНИКА КАО ДЕО ЕРАЗМУС+ ПРОЈЕКТА LIVING BOOKS IN SCHOOLS

У оквиру Еразмус+ пројекта стратешког партнерства за иновације „Living Books in Schools“, ученици наше школе путовали су почетком децембра на размену ученика у град Сату Маре у Румунији. Ученици осмог разреда, Лазар Вујчић, Миа Вучић, Љубица Стевановић, Данило Обрадовић, Јелена Димић, Страхиња Бановић и Тара Ивошевић у Румунији су боравили са Мирјаном Радојичић, наставницом енглеског језика и Драганом Бенић, наставницом историје и координаторком пројекта. Сврха оваквих ученичких размена је да ученици из различитих земаља заједно раде на активностима повезаним са циљевима партнерства. Активности размене осмишљене су тако да ученицима пруже међународно искуство учења, да развију разумевање разноликости европских култура и да им помогну да стекну социјалне, грађанске и интеркултуралне компетенције неопходне за њихов лични развој.

Путовању у Румунију претходиле су опсежне припреме које су обухватале едукативне радионице, културолошку и језичку припрему ученика, као и заједнички еTwinning пројект наших ученика и ученика из Румуније.

Партнерска школа „Ion Creanga“ из града Сату Маре припремила је за ученике бројне активности – едукативне радионице, једнодевни излет у регију Марамуреш, културни базар, живу библиотеку, посете културним институцијама њиховог града, божићну приредбу и др. Наши ученици били су гости у породицама својих вршњака, стекли су бројна нова пријатељства и кући се вратили пуни позитивних утисака.