Пројекат „Let’s Flip our Classroom“ у нашој школи

Поштовани, у нашој школи се спроводе различити пројекти. Један од њих је и пројекат „Let’s Flip our Classroom“ који је нашим наставницима донео нова знања о савременим приступима настави.

 

ЕРАЗМУС+ ПРОЈЕКАТ„LET’S FLIP OUR CLASSROOM“

Наша школа током школске 2018/2019. године спроводи Еразмус+ пројекат мобилности за школе и опште образовање под називом „Let’s Flip our Classroom“.

Flipped Classroom (изокренута учионица) је веома ефикасна наставна метода, чијом применом ученици постају активни учесници у процесу учења и остварују боља постигнућа. Концепт ове методе подразумева да ученици уче нове садржаје код куће проучавајући видео материјал који су припремили њихови наставници, што током часова у школи оставља више времена за међусобну интеракцију, дискусије, рад на пројектима и активну примену претходно стечених знања. Ова метода, такође, наставнику пружа могућност да реализује диференцирану наставу и организује активности прилагођене различитим стиловима учења.

Циљ нашег пројекта је да се:

  • обучи наставно особље за коришћење иновативних наставних метода и побољшају ИКТ и језичке компетенције,
  • побољша општа атмосфера у школи стварајући мотивисане, компетентне, креативне и инспиративне наставнике,
  • подигне свест наставника о неопходности укључивања у европски образовни систем,
  • охрабре ученици за активно учешће у процесу учења,
  • код ученика развије креативност, критичко мишљење, способност за самостално решавање проблема, вештина комуникације и међусобне сарадње и вештина коришћења ИКТ-а,
  • примером добре праксе подстакну локалне и регионалне образовне установе наосавремењивање наставног процеса.

Више о томе можете прочитати у прилозима:

Mобилност наставника у Ирску

Преношење искустава са мобилности